6 Βήματα για την επιτυχία του έργου

Βήμα - βήμα (step by step), σας υποστηρίζουμε όπως έχετε φανταστεί και σχεδιάσει να υλοποιήσουμε μαζί το Έξυπνο Σπίτι σας ή Έξυπνο Γραφείο σας. Με τόσα πράγματα να σκεφτείτε, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες, θα είμαστε δίπλα σας να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
Να δημιουργήσετε το έξυπνο σπίτι των ονείρων σας μπορεί να επιτευχθεί σε επτά απλά βήματα...

Ξεκινώντας...

Πρώτον: Συζητήστε μαζί μας και ανακαλύψτε τις δυνατότητες του αυτοματισμού σπιτιών. Ο CitisEco συνεργάτης μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει να διαλέξετε τι είναι ιδανικό για τις ανάγκες σας, ή εναλλακτικά, ενημερωθείτε για κάποια πιθανά σενάρια (case studies) που έχουμε μελετήσει για βιώματα ζωής.

1. Σχεδιασμός

Μαζί με το συμβουλευτικό στέλεχος της CitisEco, ξεκινήστε με το να περιγράψετε τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσατε να συμπεριλάβετε, από φωτισμό, συναγερμό μέχρι θέρμανση και οτιδήποτε στο ενδιάμεσο. Επιπλέον, εκμεταλλευτείτε την συμβουλευτική ομάδα μας για ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης. Ένα έμπειρο στέλεχος θα επιθεωρήσει το χώρο σας και θα καταγράψει λεπτομερώς τις ανάγκες σας. Στην συνέχεια αφού γίνει η απαραίτητη τεχνική και οικονομική μελέτη του συστήματός σας, οι τεχνικοί μας θα φροντίσουν για τη σωστή εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία του.

2. Εγκατάσταση & Καλωδιώσεις

Το πιο σημαντικό να προγραμματίσει κανείς αμέσως μετά τον σχεδιασμό, σε νέες κατασκευές, είναι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Χωρίς σωστό σχεδιασμό και καλωδιώσεις, μπορεί να μην σας δοθεί η δυνατότητα να συνδέσετε επιπρόσθετες λειτουργίες στο μέλλον. Σας προτείνουμε μία δομή σε σχήμα αστεριού η οποία είναι και επιπρόσθετα προσαρμόσιμη σε αλλαγές, καθώς και την χρήση ενός CAT 7 καλωδίου για δίκτυα υψηλής ταχύτητας για να συνδέσετε όλα τα σημεία των αισθητήρων & διακοπτών.

3. Δοκιμή Λογισμικού Loxone Config

Όλες οι ρυθμίσεις εισόδου και εξόδου έχουν κατασκευαστεί αξιοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Loxone Config. Για να αποφευχθεί μία δυσλειτουργία η οποία θα οφείλεται σε λανθασμένη καλωδίωση, σας παροτρύνουμε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία “commissioning” στο Loxone Config. Έτσι θα διαπιστωθεί ότι έχετε σωστά συνδεδεμένες όλες τις εισόδους και εξόδους.

4. Σύνθεση

Όταν όλα συνδεθούν σωστά, είναι η σειρά της σύνθεσης. Υπάρχουν μπλοκ λειτουργίας στο Loxone Config, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε τις κύριες λειτουργίες εύκολα. Για όσους εγκαταστάτες ή τεχνικούς ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να προγραμματίσουν το Loxone Config, θα προτείναμε να προγραμματίσουν σεμινάριο με θέμα «εκπαίδευση ειδικών».

5. Ημέρα Μετακόμισης!

Οι κούτες έχουν κλείσει, η μεταφορική έχει φτάσει και έχετε τα κλειδιά στο χέρι. Τουλάχιστον μπορείτε τώρα να χαλαρώσετε ξέροντας ότι οι βασικές έξυπνες λειτουργίες του σπιτιού, όπως η θέρμανση, κλιματισμός, συναγερμός και ο φωτισμός έχουν ήδη ολοκληρωθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία.

6. Επανεξέταση και Βελτιστοποίηση

H μετακόμιση έχει τελειώσει, οι κούτες ανοίχτηκαν και έχετε μάθει τα πάντα για το νέο σας σπίτι. Τώρα ήρθε η στιγμή για τον CitisEco συνεργάτη σας να επιστρέψει, να συζητήσετε τις ανάγκες σας, να βελτιστοποιήσει τις ρυθμίσεις και να προσθέσει επεκτάσεις εάν είναι απαραίτητο.

Καθίστε και απολαύστε το έξυπνο σπίτι σας!

Ένας διακόπτης - Πολλές Επιλογές

Όλες οι συσκευές ελέγχονται κεντρικά από τον έξυπνο διακόπτη σας. Σε ένα CitisEco Smart Home, τα σημεία επαφής αναφοράς εντολής είναι πολύ περισσότερα από την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση στα φώτα σας. Ένα-κλικ: Ενεργοποιούνται τα Φώτα , κάντε διπλό-κλικ: Τα πάντα στο δωμάτιο σβήνουν. Τριπλό-κλικ: Τα πάντα στο σπίτι σας απενεργοποιούνται. Ένα τελευταίο κλικ για «Καληνύχτα»: Σπίτι ή Γραφείο πηγαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Φυσικά μπορούν να προγραμματιστούν και άλλες επιλογές για π.χ. περσίδες, μουσική, κλπ.